Waar rekening mee houden bij gordijnen kopen?

Waar rekening mee houden bij gordijnen kopen?

Gordijnen vertegenwoordigen een erg belangrijke rol in elk interieur. In eerste instantie spreekt het voor zich dat ze over een visuele functie beschikken. Gordijnen zijn namelijk vaak zo nadrukkelijk aanwezig in de ruimte dat ze de uitstraling er van aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Het is echter zo dat er ook belangrijke praktische voordelen zijn verbonden aan het gebruik van gordijnen. In eerste instantie kunnen ze namelijk ook helpen om een bepaalde ruimte te isoleren en te verduisteren. Op deze manier kunnen ze in hun totaliteit zorgen voor een sterk verbeterd wooncomfort. Bent u ook van plan om nieuwe gordijnen aan te schaffen voor in huis, maar weet u niet waar allemaal rekening mee te houden? Het wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie hier op deze pagina! 

  1. Wat bij gordijnen voor hogere ruimtes? 

Wanneer u op zoek bent naar gordijnen om in hogere ruimtes te plaatsen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Van zodra er gordijnen worden aangekocht met een lengte van 2 meter of meer is het belangrijk om de voorkeur te geven aan een stof welke is voorzien van een dubbele plooi. Op deze manier wordt er een rijke uitstraling gegeven aan de ruimte waar de gordijnen in worden geplaatst. Kiest u toch voor gordijnen die beschikken over een enkele plooi? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er geen plooien meer te zien zijn aan de onderkant van het gordijn. Op deze manier wordt de uitstraling van het gordijn toch enigszins negatief beïnvloed. Voor gordijnen die beschikken over een dubbele plooi is er tussen de 20 & 25 procent meer stof vereist. 

  1. Kies voor gordijnen passend bij uw interieur 

Bij het kopen van gordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de uitstraling waar de rest van uw interieur over beschikt. Beschikt u bijvoorbeeld over een oudere woning waarin gebruik wordt gemaakt van traditionele of klassiek getinte meubels? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat geplooide stoffen er optimaal tot hun recht in kunnen komen. Rechte gordijnen passen dan weer uitstekend bij de uitstraling van een nieuwbouw. Ook het type vloer kan bepalend zijn voor de stijl waar uw gordijnen over dienen te beschikken. Heeft u bijvoorbeeld een uitgesproken visgraatvloer? In dat geval is het wellicht interessant om te kiezen voor effen gordijnen. Hou ook hier dus zeker en vast rekening mee. 

  1. De keuze voor gevoerde gordijnen

Bij het kopen van gordijnen is het eveneens altijd van belang om goed te kijken naar het feit of ze gevoerd zijn of niet. Gevoerde gordijnen woonkamer brengen in de praktijk tal van interessante voordelen met zich mee, namelijk: 

  • Ze zorgen er voor dat de ruimte wordt geïsoleerd; 
  • Ze zijn duurzamer dan gewone gordijnen; 
  • Ze beschikken over een prima, verduisterende werking; 
  • Ze zijn comfortabel in gebruik; 

Omwille van het feit dat gevoerde gordijnen over een isolerende werking beschikken kan dit op termijn een gunstige bijdrage leveren aan de energierekening. Bovendien is het zo dat gevoerde gordijnen steeds over een langere levensduur beschikken in vergelijking met standaard gordijnen. Hierdoor haalt u er eigenlijk altijd uw investering op termijn terug uit.